Media en meer

Op televisie

Bij Nieuwsuur over Duurzaam vliegen, een illusie?

Reportagemaker Marcel Ouddeken sprak een aantal deskundigen over de illusie van duurzaam vliegen. Voor een persoonlijker verhaal klopte hij bij mij aan. Met een cameraman bezocht hij mijn werkplek, tuurde door een microscoop en hielp hij mij mijn punt te maken; namelijk dat vliegen eigenlijk nooit duurzaam kan zijn.

De uitzending was op zondag 11 februari 2018 op NPO2. Het item begint vanaf 9:43 en ik ben te zien vanaf 16:23.

nieuwsuur

Een verslag van het filmen en een stukje psychologische verwerking van mijn eerste televisieoptreden, lees je in dit blogje.

Bij EenVandaag over vliegen en milieu

Met verslaggever Tom van ’t Einde en cameravrouw stond ik tijdens de ochtendspits op een zonnig Utrecht Centraal. Ook nu was ik weer het ‘menselijke gezicht’ in de discussie over vliegen. Het filmen was leuk en ging vlotjes. Het resultaat is een stuk feller vanwege forse tegenstellingen tussen de verschillende sprekers. Daarom ook juist het kijken waard, maar laat je niet foppen door flutargumenten.

De uitzending was op zaterdag 5 mei 2018 op NPO2. Het item begint direct en ik ben te zien in het stukje vanaf 12:37.In de krant

In NRC-artikel Iedereen heeft het ineens over reizen per trein

Journalist Milo van Bokkum publiceerde op 6 juni 2018 dit artikel over het voortgaande debat over de invloed van vliegreizen op het milieu en de noodzaak voor betere treinverbindingen. Mijn bijdrage zal later hopelijk tekenend blijken voor het begin van een maatschappelijke omslag.

nrc

Lezingen en workshops

Workshop Bereken je eigen milieuimpact voor Green Office HU

Hogeschool Utrecht, 10 oktober 2017
Workshop Bereken je eigen milieuimpact met een interactieve calculator, bespreking van resultaten en uitwisseling van tips.

Workshop Bereken je eigen milieuimpact voor de Jonge Klimaatbeweging

Jonge Klimaattop, Arminius, Rotterdam, 21 oktober 2017
Workshop Bereken je eigen milieuimpact met een interactieve calculator, bespreking van resultaten en uitwisseling van tips.

Lezing Groene voornemens voor Green Office HU

Hogeschool Utrecht, 9 januari 2018
Lezing met tips over hoe je duurzame voornemens kunt maken die echt een verschil kunnen maken. En hoe je die voornemens succesvol kunt uitvoeren en volhouden. Later uitgewerkt tot dit blog.