Tweedehands en vintage kleding koop je in deze webshops

Enig idee in hoeveel webshops je tweedehands kleding kunt kopen? Best veel blijkbaar! En het aanbod is erg divers: van hippie, tot quirky tot chic. Tweedehands en vintage kleding koop je in deze webshops.

Het kopen van tweedehands kleding is nog altijd een heel leerproces voor mij. Intussen heb ik een aantal kringloop- en vintagewinkels ontdekt in de buurt en heb ik wat online platforms uitgeprobeerd waar particulieren zelf hun kleding kunnen kopen en verkopen. Daardoor koop ik haast geen nieuwe kleding meer en ik hoef vast niet meer uit te leggen hoe duurzaam dat is.

Maar naast die winkels en platforms blijkt nog een alternatief te zijn: webshops met tweedehands en vintage kleding. Handig als je geen zin hebt om zelf het kaf van het koren te moeten scheiden zoals in de kringloop. En minder risico dan wanneer je iets koopt van een willekeurige onbekende via internet.

Een zoektocht naar webshops voor tweedehands en vintage kleding leverde best een hoop resultaten op en hier en daar spotte ik al een aantal kandidaten voor in het winkelmandje.

Geen tijd of zin om alle onderstaande winkels te bekijken? Die met een sterretje achter de naam lieten bij mij de beste eerste indruk achter. Ik heb met geen enkele winkel nog ervaring, dus dit is puur op basis van mijn persoonlijke voorkeur.

Attic Empire

Vintage kleding voor dames, heren en kinderen. Ook accessoires zoals broches en sjaals. De sandalen van Saltwater zijn echter wel nieuw en (nog) niet bewezen eerlijk en duurzaam geproduceerd.

Attic Empire heeft geen uitgebreid aanbod, maar alles ziet er kwalitatief goed uit. Veel kleurige printjes voor de dames, gebreide truien en hawaiishirts voor de heren.


Bela Brokata

Tweedehands en vintage kleding voor dames en heren. Beperkt aanbod met veel pastel, printjes, bloemen en broeken van Levi’s.


Bon bons de Marie

Dat deze webshop oog heeft voor kwaliteit zie je al aan de website. Het aanbod aan vintage en merkkleding is duidelijk een stuk chiquer dan bij de andere winkels in dit lijstje. Op vrijdagmiddag en op afspraak kun je de kleding ook in het echt bekijken in de winkel in Delft.


De Kledingkoffer

Iets eenvoudigere tweedehands kleding voor dames en heren en daar zijn de prijsjes dan ook wel naar. Veelal merken die we uit een gemiddelde winkelstraat kennen. Ook wat aanbod in iets grotere maten, schoenen sieraden, sjaals, tassen en zwemkleding.


Kleretoko*

Kleretoko kwam ik tegen op de blog van Hermien. Je vindt er een klein aanbod van mooie kledingstukken voor dames. Mooie pasvormen, pastel, printjes en warme kleuren. Leuke bijkomstigheid: als je in Leiden woont, wordt je bestelling gratis thuisbezorgd!


Little vintage shop

Nog meer vintage voor de dames. Een ruime, toegankelijke en betaalbare selectie met de duidelijke foto’s en beschrijvingen van de afmetingen en kwaliteit. Vooral veel rokken, tops en jurken en zelfs een klein assortiment ‘folklore’ waaronder heuse Dirndl-jurken.


Phixi*

Op zoek naar schoudervullingen? Dan moet je bij Phixi zijn! In deze webshop vind je vintage dameskleding met veel eighties en nineties vibes, maar – gelukkig voor mij – ook oudere en tijdlozere mode. Ook van deze winkel krijg ik de indruk dat het kwalitatief allemaal in orde is. Behalve de webshop zijn er ook stenen winkels in Rotterdam en Den Haag.


Roses of fashion

Ook bij Roses of fashion vind je voornamelijk de bekende goedkopere merken die tweedehands wel heel erg betaalbaar worden. Ruim aanbod in uiteenlopende maten, maar wel alleen voor dames. Veel kleur.


Tientje of minder

Erg sfeervol is deze webshop niet, maar als je weinig te besteden hebt, kun je hier voor het hele gezin terecht. Voor een tientje of minder koop je hier zelfs schoenen en winterjassen. Je moet wel een beetje speuren, geduld hebben en geluk hebben en daardoor lijkt het eigenlijk net een kringloopwinkel.


Trash and treasures

Vintage voor dames, heren en kinderen uit de jaren ‘40 tot en met ‘80. Niet erg veel aanbod, maar wel een webshop om in de gaten te houden.


VNTG

Een webshop waar je vrolijk van wordt. Van hippiejurk tot soepjurk, van quirky sweater tot bohemian jasje en van maxirok tot trainingspak. Heel erg seventies, eighties en nineties! Alles met veel kleur en prints, dus kom hier niet voor je basics. Vooral veel voor dames en een paar shirts voor de heren.


In de bonus: latere vondsten en toevoegingen van leuke lezers

Doris Vintage ontdekte ik op instagram toen ze een leuke blouse doneerden via de #sharechain. Sara ging er met de blouse vandoor, maar jij kan nog gewoon je slag slaan in de webshop. Hier vind je een kleine selectie aan mooie vintage items.

Secondhand New kwam ik later nog tegen in een blog van Hermien. Je vindt er een aardig groot aanbod in kledingstukken met een hoog hippiegehalte en etnische invloeden. Scoor hier crops tops, harembroeken en poncho’s.

SugarSugar* werd getipt door – ja, alweer – Hermien. Vintage kleding voor dames, heren en kinderen, ook vintage interieur. Leuk aanbod! Mooie foto’s met vermelding van afmetingen.

Verhip vintage werd getipt door Merijntje. Nette damesmode, goede kwaliteit en bejubeld om de goede service. Op afspraak te bezoeken in Nijmegen.

Meer high-end fashion wist Cécile Narinx voor ons te vinden bij Salon Heleen Hülsmann, Designer vintage en Vestiaire collective.

Heb jij nog aanvullingen of ervaring met een van deze webshops?

Foto’s zijn eigendom van de betreffende webshops.

Dit denken jullie ervan

  1. Ja, die ken ik! United Wardrobe heb ik eens getest met een aantal andere koop- en verkoopplatforms, zie hier. In dit artikel staan juist de webshops waarbij het aanbod niet afhankelijk is van particulieren, maar aangekocht wordt webshopeigenaren – vaak gepassioneerde dames. Hierdoor is het aanbod meestal niet zo groot als op een platform als United Wardrobe, maar zijn als het goed is de mooiste dingen voor ons uitgezocht.

 1. Geweldige lijst dit. Ik koop heel veel kleding tweedehands. Deze webshops kende ik nog niet, dus ik ga zeker eens kijken. Ik koop mijn kleding vooral via ebay.co.uk.

  1. Hoe kom je op Ebay terecht dan? Hebben ze daar betere dingen dan op Marktplaats bijvoorbeeld? En koop je dan van particulieren of bedoel je nieuwe kleding? Ik heb wel eens wat Nederlandse platforms getest waar je tweedehands kleding van particulieren kan kopen, maar deze online winkels kende ik tot voor kort ook nog niet. Er is echt veel meer te vinden dan ik dacht 🙂

 2. Wat een fijn overzicht. Op Kleretoko na, zijn ze allemaal nieuw voor mij. Je zei van de week nog dat je vaker tweedehands online zou willen kopen, dat moet vast lukken bij een van deze sites!

  1. Voor mij ook! Hermien was zo enthousiast over Kleretoko dat ik eens ben gaan zoeken. Doortje kwam me vaag bekend voor, dus die had ik denk ik al eens eerder gezien en misschien niet eens doorgehad dat het tweedehands was, haha. Maar ik ben eigenlijk wel blij verrast over het aanbod. En stiekem ook al iets besteld. Fingers crossed dat het past, want dat is altijd wel weer een dingetje met online shoppen.

  1. Ja, leuk hè? Ik had niet gedacht er zoveel te kunnen vinden en nog met leuke dingen ook 🙂

 3. De kleding van VNTG is zo leuk, ik heb al een paar keer zitten rondneuzen op de webshop. Ik vind ook dat ze de foto’s mooi gedaan hebben, ik ben echt een sucker voor kleding die matcht met een pastelachtergrond :’)

  1. Haha, I feel you! Toen ik zat te bedenken welke van die winkels ik het leuks vond, viel me ook meteen op dat deze de mooiste foto’s hebben. Die achtergrond is heel tof, maar de kleding van VNTG is echt een beetje te heftig voor mij. Wel heel leuk om te zien!

 4. Heel leuk, dit overzicht! Ik kende ze bijna allemaal wel, maar sommige was ik al wel weer een beetje vergeten. Voor mensen die van een vintage-vibe houden, raad ik SugarSugar nog aan. Een erg vrolijke shop met naast kleding ook interieurspullen en stoffen. En regelmatig ‘nieuw’ aanbod!

  1. Mooie winkel! Dank voor de tip, hij staat er al bij en is er zeker eentje waar ik wat vaker zal gaan kijken 🙂

 5. Wat een super fijn overzicht! In tweedehands winkels kan je soms nog veel leukere dingen vinden dan in winkels met nieuwe kleding. Ook is het een stuk beter voor m’n budget 😉

  1. Dank je! Ik vind het nog wel een beetje lastig om te speuren in offline winkels, maar zulke webshops zijn lekker overzichtelijk en hebben meestal de mooiste dingen al voor ons uitgezocht. Ben je al eens geslaagd bij een van deze webshops? Heb je een lievelings?

 6. Pingback: Wat zijn duurzame cadeaus voor de feestdagen? - Aandachtige Blog

Comments are closed.