Winkels voor tweedehands kleding in het hele land

Leuke tweedehands kleding is niet altijd makkelijk te vinden. Om je te helpen, laat ik je de leukste landelijke ketens zien, spieken we bij andere bloggers voor tips in diverse steden en verwijs ik je naar een website waar je naar winkels in de buurt kunt zoeken.Als je zoals ik liever geen fast fashion meer wil kopen, heb je twee opties: fair fashion en tweedehands. Met fair fashion steun je eerlijke en steeds duurzamere productie. Bij tweedehands bespaar je grondstoffen en het is meestal ook goedkoop. Tweedehands heeft bij sommigen echter nog een stoffig imago, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De kunst is om de betere winkels te vinden waar je meer kans hebt van slagen.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik een aantal leuke ketens tegen die door het land verspreid zijn en die ik graag met je wil delen. Ook spiek ik bij andere bloggers welke winkels in diverse steden het bezoeken waard zijn. Tenslotte heb ik nog een website voor je waar je kan zoeken naar álle kringloopwinkels in Nederland en België. Als je dan nog niets kan vinden, weet ik het ook niet meer.

Landelijke ketens

Deze winkelketens voor tweedehands en vintage kleding zitten op verschillende plekken door het land en als je het mij vraagt, is de kans van slagen hier vrij groot.

Appel en ei

Appel en ei is een van mijn favorieten en ook mijn vriend gaat hier vrijwillig mee naar binnen. Je vindt er merkkleding in (bijna) nieuwstaat, zowel basics als bijzondere items, gesorteerd op kleur en voor leuke prijzen. Wel voor een iets meer volwassen publiek. Je kan terecht bij winkels in Apeldoorn (vanaf 2 februari 2019), Arnhem, Breda, Deventer, Doesburg, Enschede, Gouda (vanaf 2 maart 2019), Groningen, Leiden (vanaf 9 maart 2019), Nijmegen, Winterswijk, Zutphen en Zwolle.

Appel en ei in Breda

Emmaus

Emmaus heeft een kringloopwinkels die een stuk netter zijn dan veel andere kringloopwinkels. Verwacht geen merkkleding, maar ook geen afgedragen vodden. Hier kun je terecht voor leuke koopjes. Er zijn winkels in Amersfoort, Bilthoven, Breda, De Bilt, Den Haag, Eindhoven, Farsum, Gouda, Haarzuilens, Koudum, Langeweg, Swalmen, Tegelen, Utrecht, Wageningen en Zwaag.

Episode

Episode is er vooral voor de jongere vintage-liefhebber. Hier scoor je je nieuwe tweedehands All stars, Levi’s, een Noorse trui of een oversized bontjas. Veel gewilde merken en de prijzen zijn daar dan ook naar. De keten heeft maar liefst vier vestigingen in Amsterdam en zit ook in Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Antwerpen, Brussel, Parijs en Kopenhagen.

Het Goed

Het Goed is een van de betere kringloopketens met goede spullen en kleding. De prijzen zijn niet heel laag, maar de kleding is dan ook van goede kwaliteit. Het Goed heeft winkels in Assen, Best, Boxtel, Deventer, Eindhoven, Emmeloord, Emmen, Enschede, Geldrop, Harderwijk, Hengelo, Hoogeveen, Hoogvliet, Kampen, Leidschendam, Lelystad, Nijmegen, Roden, Roermond, Schiedam, Schijndel, Valkenswaard, Venlo, Vlaardingen, Wijhe en Zaanstad.


Emmaus Utrecht (boven) en Emmaus Lombok (onder)

Reshare store

Reshare store is een initiatief van Het Leger des Heils. De verrassend hippe winkels bieden een royaal aanbod van heel nette kleding voor lage prijzen. Serieus, er is niets meer over van het ouderwetse imago van Het Leger des Heils. Ook in de Reshare store heb je goede kans op leuke koopjes. Er zijn winkels in Alkmaar, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Dordrecht, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Tilburg. Ze zijn van plan om de komende jaren verder uit te breiden, dus hou de website in de gaten. Als ze een mooi pand weten te vinden in Utrecht, kunnen ze alvast op mij rekenen.

Terre des hommes

Deze stichting strijdt tegen kinderuitbuiting en door te winkelen bij of doneren aan hun winkels steun je ze daarbij. De winkels zijn eenvoudig, maar de kleding is in prima staat en behoorlijk goedkoop geprijsd. Er zijn maar liefst 46 winkels van Terre des hommes in Nederland, dus kijk zelf hier maar even of er eentje bij je in de buurt zit.

Vintage island

Zoals de naam als zegt, kun je bij Vintage island terecht voor vintage kleding. Je vindt hier cowboylaarzen, houthakkersshirts, Noorse truien, bloemige hippiejurken en spijkerjasjes. Vintage island heeft winkels in Den Haag, Delft, Groningen, Haarlem, Leiden en Utrecht.

Terre des hommes in Utrecht

Think Twice

Euh, landelijke ketens had ik beloofd, maar deze is buurlandelijk. Think Twice heeft winkels in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Leuven. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het schijnen heel fijne winkels te zijn met leuke prijzen en af en toe een super sale.

City guides

Woon je in een van de grotere steden of wil je er binnenkort eentje bezoeken? Check dan de winkels voor tweedehands en vintage kleding die andere bloggers al voor ons op een rijtje gezet hebben. Zoek vooral zelf nog even verder, want niet alle lijstjes zijn helemaal up to date.

Apeldoorn: indebuurt.nl
Antwerpen: De Standaard
Arnhem: indebuurt.nl
Breda: indebuurt.nl, Groen met Saar
Brussel: Bewust verbruiken, Flair
Den Haag: Groen met Saar, Groen met Saar (deel 2)
Deventer: indebuurt.nl
Enschede: indebuurt.nl
Groningen: Vintage and beauty
Haarlem: Groen met Saar
Leiden: KouweKleren tipt Flamingo, Hartendief en VNTG.
Nijmegen: Daily nonsense
Rotterdam: Groen met Saar, Minimalist Dutchie
Tilburg: Tilburg.com
Zwolle: indebuurt.nl

Voor Utrecht maakte ik eerder al een compleet overzicht van alle kringloopwinkels. Hierin vind je links naar de winkels per stadsdeel, kaartjes, routes en beschrijvingen.


Alle kringloopwinkels op een rij

Zitten al die toffe ketens nou net niet bij jou in de buurt en woon je ook al niet in of vlakbij een van de grotere steden? Vrees niet. Op allekringloopwinkels.nl vind je – je raad het niet – een overzicht álle kringloopwinkels in Nederland en België. Het zijn niet per se allemaal de beste winkels, maar zo vind je wel makkelijk een winkel bij je in de buurt of in een stad die je wil bezoeken. Ga gewoon eens kijken als je de winkel nog niet kent. Wie weet heb je geluk!

Heb jij al een leuke winkel met tweedehands kleding gevonden bij jou in de buurt?

Dit denken jullie ervan

  1. Ik had stiekem al een beetje België toegevoegd met Think Twice, linkjes naar Antwerpen en Brussel en op allekringloopwinkels.nl staan ook de Belgische kringloopwinkels. Maar je bent natuurlijk van harte welkom in Nederland 😉

 1. Ik ga zeker eens kijken in Nijmegen. En binnenkort opent bij ons om de hoek een nieuw kringloopwinkeltje, ik kom nu niet zo vaak bij de kringloop, maar ik denk dan een stuk vaker:)

 2. De Emmaüs hier in Wageningen was erg klein en vol, maar de kleding en boeken zitten nu in een nieuw pand. En dat is mooi geworden! <3 Ik ben er nu veel vaker te vinden, eigenlijk te vaak haha

 3. Fijn overzichtje! Ik word altijd mega blij van Appel & Ei en de Reshare Store als ik in Nijmegen ben. Helaas ligt Maastricht (waar ik nu woon) echt gigantisch achter op dit gebied 🙁 maar goed, ik blijf optimistisch hopen voor een duurzamer zuiden 😉

  1. Die twee zijn bij mij ook echt favoriet. Ondanks het ontbreken van deze hippere winkels, zie ik wel behoorlijk veel kringloopwinkels in Maastricht op allekringloopwinkels.nl. Misschien zit daar nog een leuke winkel bij die je nog niet kent. En anders hebben we tegenwoordig gelukkig internet 😉

 4. Fijn overzicht! 😃 en leuk dat je mijn blogs van Den Haag en Rotterdam ook noemt. Haarlem wil ik nog toevoegen aan het rijtje met tweedehands winkelsteden.
  Mijn lievelingsstad, heb daar ook een blog over geschreven 😇

  1. Haarlem is zéker een mooie stad! Als je je blog over de tweedehands winkels daar af hebt, zet ik hem er graag bij 🙂

 5. Leuke nieuwe tweedehands kleding shop in Arnhem! Sterk Goed! Kleine winkel met prachtige items. Eigenaresse is styliste dus ook handig voor wat advies!!

Comments are closed.